Als we het hebben over web 2.0 zijn er een aantal websites die telkens in iedere presentatie terugkomen. Deze websites maken gebruik van een techniek als Ajax waardoor ze interactief en vernieuwend overkomen.

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid laten de websites echter nog wel eens steekjes vallen.

  • Als je inlogt in Flickr verdwijnt het zoekveld. Als je dus een foto wilt zoeken kun je het beste eerst weer uitloggen.
  • Als op de podcast directory Odeo klikt op Discover New Audio kom je op een statische help pagina zonder functionaliteit.
  • Digg is een website waar de bezoeker zijn favoriete hyperlinks kan organiseren. Permalinks verdwijnen echter na een paar dagen. Terwijl juist het kenmerk van permalinks is dat ze permanent blijvend behoren te zijn.
  • De weblog zoekmachine Technorati kampt regelmatig met technische problemen. Iemand die zoekt krijgt regelmatig een bericht te zien dat de site momenteel met problemen kampt.

Web 2.0 is een interessante ontwikkeling. Maar zelfs de voorlopers van het nieuwe internet maken nog veel gebruiksvriendelijkheidsfoutjes. Het bewijs dat er nog veel te verbeteren valt

Bron: Usability Sins 2.0

Be Sociable, Share!