laat mensen formulier velden invullen zoals zij dat willen. Fouten met leestekens, spaties, tabs en andere interpunctie kun je er prima zelf uithalen. – Ruben Timmerman

Ruben Timmerman kondigt op zijn weblog usarchy aan regelmatig te zullen berichten over usability fouten en foutjes die hij zoal tegenkomt op het Internet, bij niet de minste websites

Opmerkelijke bevindingen:

  • Amazon Power search snapt ISBN nummers niet
    Dat het invullen van een ISBN nummer een foutmelding geeft was dan ook een hele verrassing. Het probleem? Ik had koppeltekens tussen de ISBN nummers staan, zoals ISBN nummers (in Nederland?) altijd worden geschreven. Amazon slikte het nummer alleen als het zonder koppeltekens werd ingevuld.
  • AD verkleint plaatjes met HTML
    Er wordt gewoon in de HTML een andere width en height opgegeven Dat zorgt er dus voor dat je een compleet plaatje ophaalt ipv de thumbnail, waardoor de pagina veel trager laadt. Bovendien zien ze er erg lelijk uit, want browsers resizen plaatjes erg slecht.
  • Smartwings doet het andersom
    Het is best simpel zou je zeggen. Naar rechts is vooruit, naar links is achteruit. Het geldt voor back buttons in browsers, dus ook voor stappen in processen van formulieren. De webdesigner van vliegmaatschappij Smartwings denkt daar precies andersom over. Gewoon omdraaien die hap.
  • Altavista zoekt spandoekenTja, hier hoef je niet veel woorden aan vuil te maken. Afbeeldingszoekactie komt waarschijnlijk ook niet in de Dikke van Dale voor, maar “spandoeken” als vertaling voor het woord “banners” is gewoon niet echt, uhhh, lekker.

Bron: Usability Fouten en Foutjes – 602

Be Sociable, Share!