Het conversieratio is een populair meetinstrument voor veel emarketeers.

Volgens Michael Behrens van WebMetro wordt het conversieratio echter nogal eens verkeerd gebruikt waardoor met niet het optimale rendement uit de website haalt.

Behrens noemt het voorbeeld van een retailer die een speciale adwords campagne op het keyword “rode jassen” uitvoerde en twee landingspages bouwde.

  • Versie A was een productoverzicht met alleen maar rode jassen
  • Versie B was een promo pagina met een fotomodel die een jas (niet rood) toonde en waarbij $ 15 korting wordt geboden als meer dan $ 100 wordt besteed.

Versie A converteerde 21% beter dan versie B. Op zich ook wel logisch. Want mensen klikken op het woord “rode jassen” en zien vervolgens en pagina met alleen maar rode jassen. Dit sluit dus aan bij de informatiebehoefte.

Versie B leverde uiteindelijk toch meer geld op.

Op versie A zag de bezoeker een rode jas voor $ 50 en hij besluit deze te kopen. Op versie B ziet de bezoeker diezelfde jas maar hij weet ook dat hij $ 15 korting krijgt als zijn totale bestelling meer dan $ 100 is en besluit daarom ook iets anders erbij te kopen.

De les. Conclusies verbinden op basis van het conversieratio alleen leidt niet altijd tot de meest optimale keus. Maar als onderdeel van een totale berekening in termen van winstgevendheid of kosten per klant is wel een waardevolle KPI.

Bron: Mislead by Conversion Rates: A Closer Look at How Marketers Can Improve Campaign Performance

Be Sociable, Share!