De introductie van Windows Vista zal het internet ontzettend traag maken, voorspelt specialist Paul Mockapetris.

Mockapetris vreest dat Vista DNS zal overbelasten omdat Visat het nieuwe IPv6-protocol ondersteunt.

Dat betekent dat Vista iedere keer moet vaststellen of ‘aan de andere kant’ ook op basis van het IPv6-protocol wordt gecommuniceerd, of dat teruggeschakeld moet worden op het nu nog dominante IPv4-protocol. Praktische consequentie daarvan is, dat Vista voor iedere communicatie met een niet-IPv6-domein tweemaal contact met de DNS-adresboek zal leggen.

Onlangs constateerde Mockapetris dat veel van die servers nu al aan de limiet van hun capaciteit zitten. Extra belasting door dubbele opvraging van Vista-systemen zal de toch al overbelaste systemen te veel worden, met vertragingen in de afhandeling en tijdelijke storingen als onvermijdelijk gevolg

Microsoft vindt de zorgen van Mockapetris overdreven. Volgens de ontwikkelaar van Vista zal het DNS-verkeer van systemen met dat besturingssysteem niet verdubbelen.

Windows Vista za ook niet van de ene op de andere dag op alle op internet aangesloten pc’s zal worden geĆÆnstalleerd. Beheerders van DNS-servers hebben dus tijd om hun capaciteit aan te passen.

Bron: Vista maakt internetten traag

Be Sociable, Share!