Surfen op het internet is op de meeste mobiele telefoons tegenwoordig wel mogelijk. Het is echter zelden een gebruiksvriendelijke ervaring. Het scherm is overvol, de downloadtijden zjin lang en de websites zijn hoofdzakelijk op tekst gebaseerd waardoor het niet echt aantrekkelijk is.

Dat internet in de toekomst overal in geintegreerd zal zjin, dus ook in onze mobiele telefoon, mag geen grote verrassing zijn. Mark Weiser voorspelde dit al 17 jaar geleden toen hij de term Ubiquitous computing introduceerde.

Mobiele telefonie lijkt dan ook de goede kant op te gaan. Software-ontwikkelaars worden steeds beter in het ontwikkelen van applicaties waardoor interactieve kaarten, zoeken en e-mailen steeds makkelijker worden.

Gebruiksvriendelijkheid is van groot belang, zegt Van Baker analist bij Gartner. Als het moeilijk te gebruiken is en te complex is zullen mensen het links laten liggen.

Mensen willen niet veel tijd besteden aan het surfen op het internet met hun mobiele telefoon. Ze willen op een hele snelle manier toegang tot voor hun belangrijke informatie

Zorgen dat je website schaalbaar is, even een apart stylesheetje en klaar is kees zit er niet in. De mobiele telefoon is een ander medium dan internet en vraagt dan ook om een speciale benadering.

Bron: Web browsing getting better on cell phones

Be Sociable, Share!