Google verwacht dat mobiel internet het helemaal gaat maken. Op Red Herring staat een artikel (Google Digs for Mobile Gold) over de ontwikkeling van de gepersonaliseerde homepage van google voor mobiele internetgebruikers. Ook Yahoo, America Online en Microsoft investeren in mobiel internet.

Deze ontwikkeling is interessant, want nog niet zo lang geleden las ik in de Automatiserings Gids van 13 januari het stuk Mobiel internetten slaat niet aan.

Zeker de helft van bezitters van een mobiele telefoon heeft geen enkele behoefte aan het gebruik van elektronische diensten, blijkt uit onderzoek van Forrester. Rond de 20 procent gebruikt wel mobiel internet, maar als voor de dienstverlening extra moet worden betaald, daalt de belangstelling tot enkele procenten

Zou hier een relatie liggen met de lage gebruiksvriendelijkheid van mobiel internet? Immers Mobiel internetten staat nog in de kinderschoenen

Be Sociable, Share!