Red Gate Software is een specialist in database ontwikkelings software. Het bedrijf deed onderzoek onder 300 software inkopers en vroeg wat de meeste belangrijke eigenschappen zijn voor de aanschaf van een softwarepakket.

Men verwachtte dat de participanten zouden kiezen uit een van de opties: tijdsbesparing, snelheid of nauwkeurigheid als belangrijkste unique selling point. Een grote meerderheid (65%) echter koos voor gebruikersvriendelijkheid als aspect dat het meest doorslaggevend is.

Het is voor IT-ers van belang dat ze snel en op een effectieve manier steeds maar weer met de nieuwste software leren omgaan. Tijd om trainingen te volgen en uitgebreide handleidingen door te nemen is er niet. Vandaar ook dat een programma gebruikersvriendelijk moet zijn. Men moet er op een intuïtieve manier mee kunnen werken.

Het toevoegen van steeds meer nieuwe functionaliteiten lijkt dan ook geen goede strategie te zijn, aldus Dominick Reed, hoofd User Experience van Red Gate Software. Des te meer een programma kan, des te complexer het wordt en des te moeilijker het zal zijn om er mee om te gaan.

Poll Reveals Critical Nature of Usability Engineers

Be Sociable, Share!