Microsoft gaat zijn softwareproducten meer integreren met het internet. Het Amerikaanse softwareconcern wil daarmee voorkomen dat rivalen als Google en Yahoo marktaandeel inpikken met alternatieven voor het besturingssysteem Windows en de Office-kantoorprogramma’s.

De strategiewijziging betekent niet dat Microsoft helemaal afstapt van de verkoop van software dat installatie op de computer behoeft. Voor het creƫren van bijvoorbeeld een Word-document moet een gebruiker de originele software in huis hebben. Microsoft lijkt vooral in te zetten op meer gemak voor mensen die continue online zijn en nauwelijks meer naar hun desktopsoftware omkijken.

Ik ben benieuwd hoe dit zich in de praktijk uitwijst. Allleen desktopsoftware is niet gewenst, maar alles in een webomgeving is ook verre van ideeal.

Als je veel transacties doet, wil je een programma dat daarvoor is geoptimaliseerd en niet iets dat is geoptimaliseerd voor het surfen naar informatie (Jakob Nielsen)

Als ik kijk naar live.com wordt ik nog niet echt tevreden. Want deze ondersteunt geen firefox, delen ze mij met een grote šŸ™‚ mee.

Bron: Microsoft met software het web op

Be Sociable, Share!