Internetten op het werk staat op gelijke voet met de krant lezen of telefoneren en kan derhalve ten hoogste met een berisping worden bestraft.
Althans, dat besliste een Amerikaanse rechtbank vandaag, in een zaak die was aangespannen door een onderwijsbeambte die was ontslagen omdat hij onder werktijd had zitten internetten. Onderzoek van de computer van de ambtenaar had uitgewezen dat de man een aantal nieuws- en reissites had bezocht.
Het internet is de moderne equivalent van de telefoon en de krant en biedt de communicatiemogelijkheden en informatie die de meeste werknemers net zo goed op de werkplek als in de privésfeer raadplegen
, zo stelt de rechter in een toelichting, eraan toevoegend dat internetten in de tijd van de baas toegestaan zou moeten worden zolang de werkzaamheden er niet onder lijden.
Nog geen reacties op "Internetten onder werktijd"
Wel confronterend dat ik ook tijdens werktijd dacht: Laat ik eens naar usabilityweb surfen 🙂
Lekker met een kopje koffie erbij wat nieuwe ideeen opdoen. Werkt prima!
Internet, e-mail, MSN(!!) is inmiddels niet meer weg te denken. Toch zijn er vaak geen duidelijke afspraken over gemaakt. De scheidslijn tussen prive en werk vervaagt en het is voor veel organisaties en individuen moeilijk hier mee om te gaan. Systeembeheerders bijvoorbeeld die trots zijn omdat ze met een druk op de knop heel msn in een school plat kunnen leggen en zich daarbij niet beseffen dat men msn ook gebruikt om overleg te plegen en projecten af te ronden. De perceptie van arbeid is dus langzaam aan verandering onderhevig
@ Erwin: Ook ik kijk regelmatig tijdens werktijd op Usabilityweb, maar zie dat meer als een vorm van vakliteratuur. Het is informatie die nuttig is voor mijn werk.
Plaats je reactie
Velden met een * zijn verplicht in te vullen