Stress en RSI kosten jaarlijks 6 miljard euro. 15 procent krijgt door het werk klachten aan arm, nek of schouder die tot beperkingen leiden.

Dit is een behoorlijke kostenpost, daarom zien we ook dat steeds meer bedrijven beleid ontwikkelen om RSI tegen te gaan. Zo heb je al bureaus die verstelbaar zijn zodat je er al staand kunt werken. Meer afwisseling tussen zitten en staan vermindert RSI klanten aanzienelijk.

Stemsurfen is ook zoiets wat wat zorgt voor een betere en meer onstpannen manier om te internetten. In plaats van de hele dag je toetsenbord en muis te gebruiken kun je nu ook je stem gebruiken om te internetten. Door middel van een headset geef je de computer commandos zoals begin omlaag te schuiven sneller stop met schuiven etc. Hierdoor kan je de hele webpagina (van boven naar beneden en visa versa) lezen.

Als je afbeelding aan zegt verschijnen er bij knoppen, afbeeldingen en links nummertjes. Om de door jouw gewenste afbeelding aan te klikken zeg je het nummer dat bij het plaatje aangegeven staat. klik 1 of klik 6 etc. Om een tekstveld te selecteren zodat je daar tekst in kunt dicteren geef je het commando tekstveld. En vervolgens vul je het tekstveld in door te spreken. Het toetsenbord is overbodig geworden!

Best handig dus in een toekomst waarin screenbased interfaces alom tegenwoordig zijn. Niet alleen voor mensen met een fysieke handicap maar voor iedereen die een groot gedeelte van zijn dag achter een pc doorbrengt.

Be Sociable, Share!