Moeite om prijzen weer te geven op de website? Geef voorbeelden! Volgens Jakob Nielsen zijn laatste studie is het beter om op business to bussiness (b2b) sites altijd de prijzen te laten zien.
Bij een complexe prijs opbouw kan het voor sommige bedrijven moeilijk zijn om een totaalprijs te laten zien. Nielsen zegt: Laat een aantal prijzen zien van voorbeeld orders. Bezoekers van de website willen vaak alleen maar een snelle indicatie. Een tabel met een aantal voorbeelden kan daarom in veel gevallen effectiever zijn dan een uitgebreide calculator.
Nog geen reacties op "Geen prijzen op de website? Geef een voorbeeld!"
Uit het leven gegrepen. In veel steden worden blokkendozen voor tijdelijke opslag uit de grond gestampt. Bij [url=http://www.citybox.nl/]Citybox[/url] kun je meteen zien wat het kost. [url=http://www.shurgard.nl/]Shurgard[/url] komt niet verder dan een telefoonnummer en een formulier. Als prijs een belangrijke factor is, is de keuze snel gemaakt.
Idd. Je moet niet bang zijn om productprijzen te laten zien. met iets meer moeite krijg je toch overal een offerte los. Waarom maak je het de eindgebruiker niet makkelijker, dat scheelt je zelf ook een hoop werk.
Op mijn site (www.renegreve.nl) heb ik vanaf het begin mijn uurtarief (ik schrijf webteksten voor bedrijven) gezet. Toch schrikt dat af. Een uurtarief is voor veel mensen heel ondoorzichtig. Ze denken dat het enorm veel geld gaat kosten. Daarom ben ik momenteel bezig om vaste prijzen te maken.
Natuurlijk moet precies duidelijk zijn welke dienst ik precies voor die prijs lever. Ik kan het me niet veroorloven om dagen lang met een klein stukje tekst bezig te zijn omdat de opdrachtgever denkt dat ie onbeperkt recht heeft op een volgende (betere) versie.
Het is niet altijd even gemakkelijk om prijzen te geven, met name als het gaat om specialistische dienstverlening zoals Financieel Economische advisering
@Didier, in dat geval kan een indicatietabel werken.
Mensen willen toch graag vooraf weten waar men aan toe is. En in veel organisaties is het werk toch dermate gestandaardiseerd dat men best een aantal vaste pakketten kan aanbieden ipv het laten opgeven van allerlei variabelen.
@Didier, maar misschien kan jij eens een voorbeeld geven waarom het niet zou kunnen.
Plaats je reactie
Velden met een * zijn verplicht in te vullen