Heiko Hebig staat bij zijn vrienden bekend als een technofiel. Ze bellen hem dan ook vaak als eerste op als ze weer eens een probleem hebben met hun PC, DVD-recorder, mobiele telefoons, PDAs of WIFI internet. Over zaken als de diepvriezer, de magnetron of wasmachine bellen ze hem echter nooit. Dit zijn van die dingen die gewoon blijken te werken.

Waarom is het branden van bestanden op een cd-rom zoveel moeilijker dan het koken van groenten met een magnetron? Waarom moet mensen vragen beantwoorden over burn speed, multisession, ISO images als het enige dat ze willen is het branden van wat mp3-tjes op een cd?

De meeste moderne user intefaces hebben nog steeds te maken met een slechte gebruiksvriendelijkheid, daar is geen Jakob Nielsen voor nodig om dit op te merken. Als we geloven dat “user-generated content” de volgende trend is moeten we wel eerst zorgen dat dit makkelijk kan. Dat iemand die geen computernerd is toch redelijk eenvoudig taken kan uitvoeren. RSS is bij velen bijvoorbeeld nog onbekend, het is een stap te ver. Gelukkig gaat Microsoft het integreren in het nieuwe besturingssysteem Vista. Wellicht weer een stap in de goede richting.

Bron: The Digital Revolution is about usability

Be Sociable, Share!