Mike Kuniavsky publiceert op zijn weblog een concept versie van een hoofdstuk over User Experience en HCI dat hij voor het Human Computer Interaction Handbook geschreven heeft.

Hij vraagt zich af wat is User Experience? Op het internet bestaan er vele definities, maar er is geen een bij die hem tot tevredenheid stemt.

Volgens Kuniavsky is de user experience (gebruikservaring) van een produkt alles dat niet human-computer interaction (mens-machine interactie) is. Het omvat alles dat beïnvloed hoe iemand met een gereedschap omgaat. Of het nu software, hardware en dienst of wat dan ook betreft. Het heeft te maken met een vage abstracte begrippen zoals bedrijfsdoelstellingen, emoties, relaties en branding. Iets waar veel cognitieve psychologen of computerwetenschappers zich liever niet aan wagen.

In het hoofdstuk dat de Kuniavsky schreef lijkt het dan ook over van alles te gaan. Hij vraag zich dan ook of het stuk dat hij geschreven heeft de lading dekt of dat het een lappendeken is zonder samenhang.

Bron: Defining the User Experience

Be Sociable, Share!