Het drie maanden geleden gestarte mkbOK websitekeurmerk heeft de grens van 250 aangesloten websites doorbroken. Hiermee claimt het mkbOK keurmerk samen met Thuiswinkel Waarborg de hoofdrolspelers te zijn die het zakendoen via het Internet veilig en betrouwbaar maken.

In de kerstvakantie gaat de lancering van de website www.mkbOK.nl plaatsvinden. Volgend jaar gaat druk gewerkt worden om interessante lokale en regionale diensten toe te voegen. Doel is om naast stimulering van het zaken doen met het MKB een startpagina en zoekmachine op de markt te zetten met interessante toegevoegde waarde ten opzichte van bestaande zoekmachine- of startpagina-achtige websites.

Met de lancering van de website www.mkbOK.nl als zoekmachine en startpagina verwacht mkbOK.nl dan ook voor zowel de consument als het bedrijfsleven een nieuw tijdperk in te luiden als het gaat om regionaal en plaatselijk zoeken, alsmede veilig en betrouwbaar (online) zakendoen.

Over het ambitieniveau niets dan lof. Een keurmerk, indien bekend en erkent door de consument, wekt vertrouwen op. Aan de andere kant, ik begin langzaam tekenen van keurmerk-vermoeheid te vertonen. Van een organisatie die een websitekeurmerk afgeeft mag je verwachten dat op eigen website niets aan te merken is. Van de website van mkbOK ben ik allerminst onder de indruk. Een aantal dingen valt me op.

Als je met je muis over tekst gaat wordt deze onderstreept maar het is geen hyperlink, maar soms ook wel.

De code is een rommeltje, het is niet valide en bevat veel font en table tags.

Touchsense

Een ander mooi voorbeeld is het logo. Deze bevat twee grove fouten. Het bevat groene tekst op een rode achtergrond, erg handig voor mensen die rood-groen kleurenblindheid hebben (één op de twintig mannen) en dit onderscheid niet goed kunnen maken. Daarnaast bevat het logo de hyperlink tekst “klik hier”. Deze tekst is niet informatiedragend. Als ze dus uit de context worden gelezen hebben ze geen mening. Doordat mensen websites scannen lezen ze zelden de context, daarnaast is het lastig voor mensen die een screenreader gebruiker en bijvoorbeeld alle hyperlinks van de pagina apart laten oplezen. Klik hier zegt dan niets.

Bron: www.mkbOK.nl zoekmachine en startpagina?

Be Sociable, Share!