Web usability expert Jakob Nielsen voorspelt dat steeds meer mensen het dorp opzoeken en massaal de stad verlaten.
Heeft die gast nu ook al verstand van onroerend goed dacht ik toen ik dit las. Zijn verhaal klinkt echter wel logisch, de redenen waarom mensen in steden wonen komen dankzij internet te vervallen.
Een massale leegloop van steden kunnen we ons eigenlijk moeilijk voorstellen. Toch is de groei van steden dankzij de industrialisatie ook stormachtig op gang gekomen, waarom zou een omgekeerde beweging dan niet mogelijk zijn?
Voorwaarde voor deze ontwikkeling is echter wel dat de technologie ook doet wat het moet doen, zolang er nog ongebruikersvriendelijke technologie bestaat zie ik deze onwikkeling dan ook nog niet zo snel gebeuren.
Nog geen reacties op "Nielsen: Huizenmarkt stort in als gevolg van technologie"
Hier geloof absoluut in, maar ik verwacht dat het nog wel even duurt.
Ooit heb ik gelezen dat problemen met lezen van het scherm evolutionair bepaald is. Het probleem zit niet bij de techniek, maar bij de mens. Er zouden verschillende generaties nodig zijn voordat men even makkelijk van het scherm leest als van papier.
Als het gaat om communicatie (een belangrijk onderdeel van veel werk) is er iets vergelijkbaars denk ik. Zodra het werkzame deel van de bevolking (inclusief management!) even makkelijk communiceert via techniek als direct is veel weerstand verleden tijd en is afstand geen belemmering meer.
Dit zou overigens betekenen dat technologie niet gebruikersvriendelijker moet worden, maar de gebruiker technologievriendelijker wordt.
Overigens, hoe zit het met de gebruikersvriendelijkheid van de stad? Drukte, vertraging door opstoppingen, vieze lucht, weinig persoonlijke ruimte. Voor veel mensen geen belemmering om er – gedreven door welvaart – toch te gaan wonen.
Plaats je reactie
Velden met een * zijn verplicht in te vullen