Online winkelen wordt steeds populairder onder bedrijven. Dit blijkt uit de dinsdag gepubliceerde ICT Barometer van adviesbureau Ernst & Young die elke twee maanden wordt gehouden onder zeshonderd bedrijven.

Van de ondervraagden zegt bijna 60 procent dit jaar vaker van internet gebruik te hebben gemaakt voor bedrijfsaankopen dan in het jaar ervoor. Meer dan de helft is zelfs van mening dat fysieke winkels op korte termijn geheel of gedeeltelijk zullen verdwijnen.

De frequentie dat de bedrijven webwinkels bezoeken is toegenomen van gemiddeld enkele keren per maand tot enkele keren per week. Vooral onder 50-plussers en mannen is de populariteit van online winkelen toegenomen.

Verzendkosten
Net als vorig jaar zijn de hoge verzendkosten de grootste ergernis bij online winkelen. Hierna volgt het tijdstip waarop producten worden afgeleverd.

Het is verbazingwekkend dat in Nederland de flexibiliteit in de aflevering aan huis niet meegaat met de ICT-mogelijkheden in deze tijd, zegt directeur Jacob Verschuur van de afdeling ICT Leadership bij Ernst & Young. Wij lopen in Nederland ver achter op dit gebied.

Bron: Online winkelen stijgt explosief

Be Sociable, Share!