Vier op de vijf van de mensen die dit jaar inkopen voor de feestdagen doen op internet, zullen dat doen in de avonduren. Dat blijkt uit onderzoek van Vendio. Slechts 22 procent geeft aan overdag online inkopen te zullen doen.

Het onderzoek, dat betrekking heeft op de Amerikaanse markt, toont aan dat 43 procent van de ondervraagden zegt tussen zeven en negen uur ‘s avonds inkopen te doen op internet. 42 procent zei tussen negen uur en middernacht online te gaan shoppen.

In totaal zegt 78% van de Amerikanen bestellingen te zullen plaatsen op internet voor de feestdagen. Van hen zegt de helft dat ze een kwart van hun totale budget online zullen besteden. 23 procent besteedt meer dan de helft online en 16 procent geeft meer dan 70 procent van zijn totale budget uit op internet.

Prijs is niet de belangrijkste factor voor het kiezen van een winkel. Een ruime meerderheid, 56 procent, zegt zijn online inkopen te zullen doen bij grote gevestigde winkels, ook al liggen de prijzen hoger dan bij kleinere webwinkels. 54% zegt inkopen te zullen doen via sites als eBay, en slechts 24% zegt op de laagste prijs af te gaan en te winkelen bij kleine, onbekende webshops.

Bron: Online kerstinkopen gedaan in avonduren

Be Sociable, Share!