Black hat SEO: Immorele zoekmachine optimalisatie. Technieken en methoden die buiten de richtlijnen van grootte zoekmachines zoals Google, Yahoo en Windows Live (MSN) vallen.

Met het toepassen van dit soort (verboden) technieken zijn de resultaten vaak sneller zichtbaar, echter is het voor de lange termijn zeer af te raden. Zoekmachines geven sancties aan websites die ontdekt worden, je loopt zelfs het risico dat je website geheel uit de index wordt verwijderd.

White hat SEO: De moreel verantwoorde methode om je site hoger in de zoekresultaten terug te zien.

Waar de grens tussen White- en Black hat SEO ligt is erg onduidelijk. Eigenlijk is het beinvloeden van de zoekresultaten door zoekmachine optimalisatie altijd fout.

Je past je website namelijk aan op de algoritmes van zoekmachines, in plaats dat je een website bouwt voor je bezoekers.

Toch ontkom je er bijna niet aan, de concurrentie is moordend, maar hoe ver ga je? Neem je het risico dat je website geheel uit een index word verwijderd, of neem je genoegen met iets mindere resultaten op de korte termijn en pas je alleen White hat SEO toe.

Recent ben ik naar een SEO lezing geweest met een panel van zowel White -, als Black hat specialisten. Deze specialisten waren voornamelijk actief in de affiliatie branche. Er waren pittige discussies gaande, maar de twee zinnen die mij het meeste bijbleven waren:

  • Black hat SEO is unethical, it’s an equivalent for stealing!
  • Ethics don’t pay my bills.

Wat denken jullie?

Be Sociable, Share!