De Engelse overheid gaat 551 overheidssites sluiten. De reden is dat de toegang tot informatie voor de burger makkelijker moet worden. Uiteindelijk moeten er 2 supersites overblijven: Directgov en Business Link.

Van de 951 sites zullen er 26 blijven bestaan. 551 zullen definitief gesloten worden. 90 daarvan zijn al gesloten en de overige websites gaan naar verluidt snel het zelfde lot tegemoet.

Minister Pat McFadden verwacht met het sluiten van de honderden sites zonder duidelijk doel 9 miljoen pond per jaar te besparen.

De belangrijke informatie op alle sites wordt gefilterd en samengebracht op de twee supersites.

De Engelse overheid heeft onder het bewind van Labour sinds 1997 de internetpenetratie van 5% naar 57% bij huishoudens zien stijgen. We willen de informatie voor de burger sneller en gemakkelijker aan de burger presenteren. Wat in honderden sites half gedaan wordt kan beter op 2 sites volledig gedaan worden, aldus het Engelse kabinet.

Supersites

Begin vorig jaar schreven we nog over een onderzoek van Directgov. Het onderzoek toont aan dat de meerderheid van de mensen (51 procent) slechts zes websites op regelmatige basis bezoekt. Experts noemen dit het Supersite fenomeen. Men bezoekt op regelmatige basis slechts zes websites. Dit houdt in dat deze websites van groot belang voor hen zijn. Vandaar de benaming supersite.

Het terugbrengen van honderden sites naar twee grote zijn er naast besparing meerdere directe en indirect voordelen voor de organisatie:

  • Minder sites te onderhouden;
  • Beter overzicht in de website architectuur;
  • Effici├źntie en mogelijk terugbrengen van werkzaamheden;
  • Centraal onderhoud in plaats van honderden keren decentraal;
  • Supersites brengt sneller informatie over door frequenter bezoek.

Bron: BBC
Bron Supersites: Supersite fenomeen en loyale internetgebruikers

Be Sociable, Share!