Ondanks initiatieven als Drempelsweg en de samengestelde Overheidsrichtlijnen concludeert de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang dat websites van de overheid steeds slechter toegankelijk worden.
Dinsdag wordt het bijbehorende rapport aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer. Volgens de organisatie voldoet maar liefst 96% van de sites niet aan de minimale eisen voor slechtzienden. Bovendien gaat de toegankelijkheid steeds verder achteruit!
Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar het rapport: welke eisen gebruiken ze? wat was het percentage in voorgaande jaren? Hebben initiatieven als stichting Drempelsweg dan zo weinig effect?
Bron: Nu.nl
1 reactie op "Websites Overheid steeds slechter toegankelijk"
In navolging op bovenstaand bericht:
“Volgens commissielid Thea Fierens (PvdA) is de overheid zich niet genoeg bewust van het probleem van gebrekkige toegankelijkheid van de sites. “Dat staat niet op ons netvlies”, volgens het Kamerlid. Ook de site van de PvdA, de partij van Fierens, en de site van het Kamerlid zelf zijn niet gemakkelijk bereikbaar voor blinden en slechtzienden, geeft Fierens toe. “We hebben nog een hoop te doen”, concludeerde zij dinsdag.
De PvdA gaat binnenkort minister voor Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold (D66) vragen om overheidssites toegankelijk te maken voor visueel gehandicapten. Ook wil Fierens dat de overheid het bedrijfsleven daarop attent maakt.”
Bron: [url=http://www.nu.nl/news/618707/52/Overheidssites_ontoegankelijk_voor_blinden.html]Nu.nl[/url]
go thea go thea go thea!
Iedere aandacht voor toegankelijkheid is natuurlijk goed meegenomen. Ik ben erg benieuwd wat we de komende tijd kunnen verwachten van Pechtold. Ik bedoel er zijn al webrichtlijnen, er is al het project drempelsweg. Whats next? Iemand suggesties?
“De PvdA gaat binnenkort minister voor Bestuurlijke Vernieuwing Alexander Pechtold (D66) vragen om overheidssites toegankelijk te maken voor visueel gehandicapten.”
Volgens mij hoeft ze “de overheid” alleen maar even te herinneren aan oude afspraken/intentieverklaringen etc.
Mijn ervaring is dat ‘toegankelijkheid’ nauwelijks bekend is bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Het maakt daarom geen deel uit van het project/aanbesteding en komt dus niet van de grond.
Plaats je reactie
Velden met een * zijn verplicht in te vullen