8 op de 10 internetters gaat online op zoek naar medische en gezondheidsgerelateerde informatie. Driekwart van deze gebruikers slaat hierbij weinig acht op de bron of datum van de gevonden informatie. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van Pew Internet.

Twee derde van de mensen die op zoek zijn naar gezondheidsinformatie, beginnen via een zoekmachine. 27 procent start zijn zoektocht op een gezondheids-website. Van de ondervraagde personen zijn meer mensen op zoek naar informatie voor anderen (48 procent) dan dat er op zoek zijn naar informatie voor zichzelf (33 procent).

Tegenwoordig brengen internetgebruikers niet alleen bloemen en kaarten mee naar een ziekbed, maar ook informatie, zegt associate director Susanna Fox van Pew Internet.

Op een willekeurige dag gaan 7 procent van de internetgebruikers op zoek naar gezondheidsinformatie. Daarmee staat die activiteit op dezelfde hoogte als het lezen van weblogs, het online betalen van rekeningen of het online opzoeken van een telefoonnummer of een adres.

Iets meer dan de helft van de mensen die op zoek zijn naar gezondheidsinformatie zegt dat de gevonden informatie enige invloed heeft gehad op hun levenswijze. Driekwart meent dat de gevonden informatie hen helpt om betere keuzes te maken en betere vragen te kunnen stellen aan hun dokter of huisarts.

Artsenverenigingen hebben hun leden opgeroepen rekening te houden met het onderzoek, of ervan te profiteren. Naar schatting heeft meer dan de helft van uw patiënten uw website bezocht voordat ze in de spreekkamer zitten, schrijft een Amerikaanse organisatie voor plastisch chirurgen in een persbericht. Vergeet niet uw openingstijden, parkeerinformatie en eventueel een routekaart op uw site te plaatsen.

Bron: 80% internetters zoekt gezondheidsinformatie online

Be Sociable, Share!