35 procent van alle internetters heeft content geplaatst op internet. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse instituut Pew Internet. Het toenemende breedbandgebruik speelt hierbij een belangrijke rol.

Pew Internet & American Life Project deed onderzoek naar de rol van breedband in het internetgebruik van Amerikanen. Het aantal mensen met een breedbandverbinding nam in een jaar tijd toe van 30 naar 42 procent. In verhouding gezien is dat een toename van 40 procent, waar tussen 2004 en 2005 nog een toename van 20 procent werd geboekt.

Het always on-zijn draagt bij aan de publicatiedriften van internetgebruikers. Met name jongeren – internetters in de leeftijd tot 30 jaar – zijn erg actief op het gebied van user generated content. Meer dan de helft heeft al eens content op internet geplaatst, bijvoorbeeld via een weblog, een eigen website of door het delen van videomateriaal.

Van alle internetgebruikers houdt momenteel 8 procent een weblog of online dagboek bij, aldus het onderzoek. 14 procent onderhoudt een eigen website en iets meer dan een kwart van alle internetgebruikers deelt verhalen, foto’s of videobeelden online.

Bron: 1 op de 3 internetters plaatst content op het web

Be Sociable, Share!