Het onlangs opgerichte Hasso Plattner Institute of Design van de Universiteit van Stanford stelt zich ten doel om design een stap verder te brengen. In een Interview met EETIMES verteld George Kembel over hun filosofie.

Volgens Kembel is een meer mensgerichte benadering nodig. Multidisciplinaire teams werken samen aan prototypes en concentreren zich daarbij op het vormgeven van ervaringen in plaats van producten

Traditoneel richtten ontwerpers zich vooral op het product. Het gevolg is dat er slechts kleine verbeteringen worden doorgevoerd. De mobiele telefoon krijgt steeds meer geheugencapaciteit, de muis wordt voorzien van een scrollwieltje. Voor radicale verbetering is een nieuwe aanpak vereist.

Een multidisciplinair team van ontwikkelaars, vormgevers, managers en sociale wetenschappers werken intensief samen met eindgebruikers. Het vormgeven van de totale gebruikservaring is het doel.

Om continu te toetsen of men nog steeds de juiste weg bewandelt worden prototypes continu getest met de eindgebruikers. Het proces van continu toetsen van prototypes is de verbindende factor van het multidisciplinaire team.

Volgens Kembel reageert het zakenleven erg positief reageert op deze manier van ontwerpen. Het zal nog wel een aantal jaren duren voordat het gemeengoed is maar het uitgaan van de totale gebruikservaring is iets dat zeker zal doordringen.

Bron: For best design, it takes a village

Be Sociable, Share!