Driekwart van de vrouwen heeft moeite met het gebruik van de mobiele telefoon. Zo’n 75 procent weet enkel hoe de basisdiensten werken, zoals bellen en sms’en. Dat blijkt uit Brits onderzoek van elektronicawinkel Comet.

De onderontwikkelde gsm-kennis is volgens het onderzoek te wijten aan het feit dat vrouwen niet de moeite nemen gebruiksaanwijzingen door te lezen. Zeventig procent van de vrouwen roept liever de hulp van de partner of kinderen in, wanneer ze er niet meer uitkomt.

Niet alleen het mobieltje roept veel vragen op bij de gemiddelde vrouw. Ook andere gadgets zoals camera’s en mp3-spelers worden vaak niet optimaal gebruikt door een gebrek aan kennis.

Mannen daarentegen willen alles weten over hun gadget, zo blijkt uit het onderzoek. Mannen spenderen uren aan het uitpluizen van de gebruiksaanwijzing, omdat ze het apparaat graag optimaal benutten, aldus Comet. Wel zijn mannen in de minderheid als het gaat om gsm-bezit. Zo’n 81 procent van de Britse mannen heeft een mobiele telefoon. Bij vrouwen ligt dat percentage op 83 procent.

Ik weet niet of het slim is om dit verschijnsel aan het man of vrouw zijn te koppelen. Ik ken mannen die grote moeite hebben met het bedienen van een mobiele telefoon en vrouwen die altijd de show stelen met de nieuwste gadgets. Volgens mij is het beter om mensen in te delen op basis van hun houding te opzichte van nieuwe technologie. Zoals de innovatietheorie van Rogers of iets vergelijkbaars. Als productontwikkelaar heb je hier meer aan.

Bron: Vrouwen worstelen met mobieltje

Be Sociable, Share!