De afgelopen jaren is er een trend ingezet die ervoor zorgt dat we altijd en overal verbonden zijn met het internet. Naast de vele voordelen die dit met zich meebrengt zijn er echter ook wel wat nadelen.

Hoger opgeleiden hebben, vooral in de vakantie, vaak last van werkstress. Bij een op de vijf leidt het feit dat ze buiten werktijd bereikbaar zijn voor de werkgever zelfs tot psychische problemen. Dit blijkt uit de nieuwste ICT Barometer van accountantsbureau Ernst & Young.

Twee derde van de hoger opgeleiden is tijdens de vakantie gewoon bereikbaar voor het werk. Zeven op de tien checkt tijdens de vakantie zijn e-mail, gemiddeld twee per week. Gemiddeld wordt er anderhalf keer per week contact opgenomen met het werk per telefoon, sms en e-mail.

Volgens de directeur van Ernst & Young ICT Leadership, wordt er in 2006 10 procent meer gewerkt tijdens de vakanties dan in 2005.Het ter beschikking stellen van laptops en mobiele telefoons legt een zekere morele claim op werknemers. Ook de trend dat door ICT de grens tussen werk en privé vervaagt is in dit onderzoek steeds duidelijker waarneembaar. Combineer dit met de informatiehonger die we kennelijk hebben en je ziet dat de grens tussen vakantie en werk langzaam maar zeker verdwijnt.

Zal er nog een tijd komen dat het afgezonderd zijn in de stilte als een commercieel produkt zal worden verkocht?

Bron: Sms en e-mail zorgen voor werkstress tijdens vakantie

Be Sociable, Share!