Online video advertenties blijken sterke aandachttrekkers. Ruim 90 procent van de internetters bekijkt video ads helemaal tot het einde. Dat concludeert CNN.com na een onderzoek.

De nieuwssite deed een studie naar de effectiviteit van video advertenties in de branches financial, telecommunicatie en automotive. In de financiële sector waren bleven bezoekers het meest aan de advertenties gekluisterd: 99 procent keek de 30-seconden-advertenties helemaal uit. Bij telecom was dit 87 procent, een procent meer dan bij automotive.

De cijfers hebben alleen betrekking op de bezoekers die de advertenties ook daadwerkelijk zijn gaan afspelen. Hoeveel procent van het totale aantal sitebezoekers dit betreft heeft CNN niet onderzocht.

Wel concludeert de CNN dat een combinatie van gewone banners en video advertenties het meeste effect hebben waar het gaat om brand awareness. 92 procent van de bezoekers die een financiële video-advertentie bekeken, kon zich de advertentie naderhand herinneren. Dit percentage was 87 procent voor de automotive advertenties, en 88 procent voor de advertenties in de telecombranche.

Bron: Video-advertenties van begin tot eind bekeken

Be Sociable, Share!