TV-spotjes voor het midden- en kleinbedrijf. Dat zegt Google nabij te brengen met de nieuwe dienst die ze vandaag begint: videoreclame. Die plaatst Google op sites van derden, niet op de eigen sites. Nog niet, want dat komt nog wel.

Onder meer New York Times laat de wereld weten dat Google uitbreidt met video-adverteren en inmiddels vertelt Google er zelf over. Niets bijzonders natuurlijk, want videoreclame is overal op het web aanwezig. Maar als onderdeel van het Google-systeem kan het wel krachtig zijn.

Die boodschap verbreidt Google ook: elk bedrijf kan nu een stukje film uploaden naar Google en proberen om een gericht publiek te bereiken. Dat kost voor, zeg duizend aangeklikte dan wel gezien video’s, wellicht maar zo’n 10 dollar. De advertentieruimte bij deelnemende sites is te koop via Google’s ‘gewone’ veilsysteem. Je kunt kopen per duizend kliks of per duizend views.

Want de videoreclame speelt niet direct af maar pas als de bezoeker van een webpagina erop klikt. De vraag is natuurlijk wie dat in vredesnaam gaat doen zonder dat hij/zij weet wat er komen gaat.

Bron: Google met video-advertenties

Be Sociable, Share!