Microsoft heeft in het kader van zijn Live-strategie het plan opgevat om een storagedienst te gaan aanbieden via internet. De nieuwe dienst, Live Drive genaamd, is te vergelijken met Googles GDrive. Informatie over die opslagservice werd enkele weken geleden per ongeluk door Google online geplaatst.

Het doel van beide opslagdiensten is het voor internetters mogelijk maken om al hun documenten, video’s, muziek en andere digitale informatie op een persoonlijke schijf op het internet op te slaan. Het voordeel hiervan is dat het eenvoudig is informatie te vinden, ook op momenten dat de eigen computer niet binnen handbereik is.

Het idee achter Live is dat internetters op een gemakkelijke manier informatie kunnen vinden en categoriseren en, aldus Microsoft, een opslagdienst past binnen dat plaatje. Op dit moment biedt Microsoft al enkele Live-diensten aan, zoals de website live.com en Windows Live Mail; vrijwel alle Live-producten bevinden zich echter nog in een testfase. Wanneer Live Drive beschikbaar gesteld zal worden aan het grote (test)publiek, is nog niet bekend.

Bron: Microsoft werkt aan online-opslagdienst

Be Sociable, Share!