Vanaf nu is het mogelijk om met de Nederlandstalige versie van Windows Internet Explorer 7 het web op te gaan.

Wat opvalt is dat de tabbladen van Firefox nu ook in IE7 geïntegreerd zijn. Daarnaast is er een zoekbalk aanwezig en is RSS geïntegreerd. Ze hebben goed naar Firefox gekeken.

Wat bij het gebruik direct opvalt is dat de lettertypes anders worden weergegeven. Standaard staat nu ClearType-weergave aan. Dit zorgt voor een betere leesbaarheid bij LCD-monitoren.

Daarnaast staan sommige afbeeldingen op websites niet meer op hun plek. Zij zijn een klein beetje verschoven of het formaat is veranderd. Mogelijk heeft dit te maken met wijzigingen in het ondersteunen van CSS en/of PNG te maken.

Om deze en andere problemen met de werking en weergave van sites te voorkomen heeft Microsoft een controlelijst online staan. Hiermee kan een website aangepast worden voor een goede weergave.

Microsoft heeft ook zijn best gedaan om de veiligheid te verbeteren. Zo is er een Phishing-filter toegevoegd die webpaginas zonder adresbalk zullen tegengehouden.

Microsoft heeft geprobeerd de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid te verhogen en zo het gat met Firefox te verkleinen. Al blijft IE7 volgens Blake Ross, architect van Firefox, achterlopen bij zijn browser, al moet hij wel toegeven dat de nieuwe browser er goed uitziet.

Be Sociable, Share!