Een folder of een website. Het zijn twee verschillende dingen die ieder op een andere manier inzet moeten worden. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat een folder geen website is en dat teksten dus niet 1-op-1 gekopieerd kunnen worden.

Mensen zijn heel selectief in het bepalen van welk medium zo voor welk doel gebruiken. Zie ook het bericht papier of pixels.

Uitgevers van kranten zullen deze stelling onderschrijven.

Het gebruik van krantensites groeit snel volgens een onderzoek van de Newspaper Association of America (NAA). Volgens de organisatie biedt de aandacht voor online-nieuws de kranten een alternatief voor de tanende belangstelling voor gedrukte kranten.

Het onderzoek toont aan dat één op de drie internetgebruikers minstens eenmaal per maand de site van een krant bezoekt. Het aantal unieke bezoekers steeg 21 procent over geheel 2005. Het aantal opgevraagde paginas groeide in dezelfde periode 43 procent. Uit de studie blijkt dat ook jonge lezers de online-krant weten te vinden. Het aantal 18 tot 24-jarigen steeg met 9 procent en het aantal 25 tot 34-jarigen met 14 procent.

Bron: Kranten zien aantal online-lezers groeien

Be Sociable, Share!