De tijd van de awards lijkt aangebroken. Gisteren nog een bericht over de usabilityaward. Vandaag lees ik dat de gemeente Amsterdam winnaar is van de WebWijzerAward 2006.

De WebWijzerAward is de stimuleringsprijs voor de elektronische overheid en werd dit jaar voor de achtste keer toegekend tijdens de beurs Overheid en ICT in Utrecht.

Volgens de jury gaf de doorslag dat Amsterdam er als grote complexe organisatie in is geslaagd om met één gezicht naar burgers en bedrijven op te treden. Bezoekers van de gemeentelijke site waarderen volgens de jury de strakke stijl, de overzichtelijke opzet en de gedurfde uitstraling.

Amsterdam is de eerste overheidsorganisatie die werk maakt van informatie op maat. Verder neemt de gemeente initiatieven voor een antwoordloket. Amsterdam scoort goed als het gaat om informatievoorziening en dienstverlening.

De website van de Tweede Kamer is net als vorig ook dit jaar weer de webflop. De jury merkt hierover op dat prijs vorig jaar aan de Tweede Kamer is gegeven, omdat er veel kritiek was op hun site. Eén jaar later is er nog steeds niet veel veranderd. Er zijn wel plannen voor verbetering, maar daar is het vooralsnog bij gebleven.

Bron: Amsterdam winnaar WebWijzerAward 2006 WebFlop blijft bij Tweede Kamer

Be Sociable, Share!