In navolging van het artikel over de twee simpele vragen, schrijft Jared Spool nog een interessant artikel over een andere techniek die ook eenvoudig maar effectief is. Dit keer geen twee maar drie vragen…

Na een bijeenkomst met een designteam moeten een paar minuten gereserveerd worden voor een bijzondere afsluiting. Alle aanwezigen krijgen namelijk één minuut de tijd om op een stuk papier de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat was het meest belangrijkste dat je tijdens de bijeenkomst gehoord hebt?
  • Waar verbaasde je je het meest over tijdens de bijeenkomst?
  • Welke belangrijke vraag is voor jou nog onbeantwoord?

Nadat iedereen de kans heeft gekregen zijn antwoorden te noteren worden deze in de groep gegooid. Hierbij kan een keuze gemaakt worden tussen het één voor één langs gaan van de aanwezigen, of het verzamelen van de papieren zodat er nog een vorm van anonimiteit bestaat. De antwoorden zullen dan door de sessieleider opgelezen worden.

Het doel van de one-minute test is erachter te komen of iedereen op dezelfde lijn zit. Het helpt te begrijpen wat de aandachtspunten en prioriteiten zijn, zodat deze zo snel mogelijk opgelost kunnen worden. Een simpele techniek met een grote waarde.

Bron: The One-Minute Test

Be Sociable, Share!