IBM heeft in het Eclipse-kader een projectvoorstel neergelegd voor de ontwikkeling van Open Ajax. Ajax staat in dit verband voor Asynchronous Javascript + XML, een techniek die het mogelijk maakt webapplicaties te ontwerpen waarmee delen van een pagina ververst kunnen worden zonder dat de gebruiker de gehele pagina hoeft te verversen.

Vanwege de betere interactiemogelijkheden trekt Ajax veel belangstelling. Onder andere GoogleMaps maakt al gebruik van de techniek. Keerzijde van de interesse is, dat er een veelheid aan ontwikkelplatforms ontstaat waarmee Ajax-webapplicaties ontwikkeld kunnen worden.

IBM heeft het Open Ajax-project opgestart om zeker te stellen dat binnen het Eclipse-raamwerk een goed geïntegreerde, eenvoudig te gebruiken set van ontwikkelhulpmiddelen voor Ajax beschikbaar komt die zijn toegesneden op de behoeften van zulke uiteenlopende taken als het ontwikkelen van web-interfaces en het bouwen van bedrijfsmatige toepassingen. Onder andere BEA, Oracle, Red Hat en Yahoo hebben al hun steun uitgesproken voor het project.

Bron: IBM pusht Ajax

Be Sociable, Share!