De Verenigde Naties noemt Dubai als een van de landen die wereldwijd het meest ver is met e-government.

Dubai heeft ambitieuze doelstellingen. In 2007 willen ze dat 90% van alle overheidsdiensten via het web zijn ontsloten en dat 50% van alle transacties via het web gaan.

Momenteel zijn 84% van alle overheidsdiensten als beschikbaar via internet dit leidt echter nog maar tot slechts 20% transacties, een enigzins teleurstellend resultaat.

Volgens directeur e-government Salem Khamis Al Shair komt doordat mensen nog niet goed op de hoogte zijn van alle diensten en is er nog een gebrek aan vertrouwen om online transacties te doen.

Dubai zal nu telkens evaluaties uitvoeren om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen waarborgen en verbeteren. Dit doen ze door statistieken te analyseren en ze nemen de gebruiksvriendelijkheid onder de loep. Dit doen ze samen met een groep academici en lokale universiteiten.

Om te weten of een groep mensen een nieuwe technologie zal accepteren kan Shackels Acceptability Paradigm worden gebruikt. Shackel stelt dat een nieuwe technologie pas wordt gebruikt als de kosten van het gebruik ervan (tijd/geld) opwegen tegen de snelheid, het nut, de gebruiksvriendelijkheid en het plezier van het gebruik.

Bron: Dubai e-Government boss admits lack of trust over online services

Be Sociable, Share!