Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen zijn het eens over een investering van 55,5 miljoen euro in de implementatie van de speerpunten van de elektronische overheid zoals DigiD, e-formulieren, het Burgerservicenummer (BSN), de Elektronische Identiteitskaart (eNik) en de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA).

Het bestuursakkoord dat minister Pechtold, de VNG, IPO en de Unie van Waterschappen gisteravond ondertekenden, voorziet onder andere in het inzetten van zogenaamde implementatieteams (I-teams) die de lagere overheden gaan helpen bij het opstellen van de bouwplannen van het digitale overheidsloket.

Uiteindelijk moeten burgers op de Persoonlijke Internet Pagina (PIP) terecht kunnen voor persoonsgebonden informatie en transacties met de overheid.

Recent nog was in het nieuws Pechtold wil strengere keuring overheidswebsites. Zal het dan nu echt gaan gebeuren. Gaan we op weg naar een toegankelijke e-government. Alle signalen staan op groen. Ik verwacht dan ook dat er nog behoorlijk wat werk wegkomt bij overheid met betrekking tot het toegankelijk bouwen. Iets om goed in de gaten te houden.

Bron: Akkoord over 55 miljoen voor e-government

Be Sociable, Share!