Het internetdomeinnaam .mobi moet surfen via de mobiele telefoon een flinke impuls geven. Vanaf dinsdag kan iedereen een internetadres eindigend op .mobi aanvragen. Een mobi-site is speciaal ontworpen voor de mobiele telefoon en moet aan specifieke eisen voldoen.

Surfen via de mobiele telefoon is niet populair. Slechts een op de tien bezitters van een gsm gaat het internet op. De kosten van mobiel surfen zijn te hoog en de snelheid laat te wensen over. Daar komt bij dat het aanbod van sites zeer mager is.

De nieuwe internetdomeinnaam moet daar een einde aan maken. De organisatie die de registratie van de mobi-adressen regelt, MTLD, verwacht 200.000 aanvragen.

Inmiddels hebben al zo’n 13.000 bedrijven een mobi-adres aangevraagd. Grote telecombedrijven en producenten van mobiele telefoons steunen het mobi-initiatief.

Ik kan me niet indenken dat zolang er nog technische beperkingen mensen massaal gebruik zullen maken van mobiel internet. Een .mobi domeinnaam zal daar echt niet veel aan veranderen.

Be Sociable, Share!