Internetgebruikers vertonen in hun gedrag veel overeenkomsten. Toch zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen. Dit blijkt uit een studie van Pew Internet & American Life Project waarvan de resultaten onlangs zijn gepresenteerd.

Mannen zijn vaker online en besteden meer tijd op internet. Daarnaast hebben ze vaker toegang tot breedbandinternet.

Mannen zijn vooral actie-gericht. Ze bezoeker vaker chat-rooms, doen meer mee in veilingen en verhandelen online hun aandelen. Ook luisteren ze meer naar muziek, bekijken webcams en betalen vaker voor digitale content. Mannen hebben meer controle over hun computer en zijn beter op de hoogte van de nieuwste technologie en jargon.

Vrouwen zijn vooral relatie-gericht. Ze maken vaker en intenser gebruik van e-mail. Waar mannen vooral feitelijk reageren, gebruiken vrouwen e-mail om relaties te onderhouden. Vrouwen zijn ook vaker op zoek naar informatie over gezondheid en spiritualteit.

Met de nieuwe generatie internetgebruikers worden de verschillen wel kleiner. Mannen en vrouwen maken evenveel gebruik van internet. De zelfredzaamheid van de nieuwe generatie vrouwen is groter.

Bron: Men want facts, women seek relations on Web – survey

Be Sociable, Share!