kleurenwiel

Het kiezen van de juiste kleuren is van groot belang voor de uitstraling van onze website. Kleuren brengen betekenis over. Rood staat bijvoorbeeld voor dynamiek en energie. En bij de kleur blauw denken we aan rust en vertrouwen.

Ook de combinatie van kleuren maakt het verschil tussen een mooie of lelijke website. Van belang is dat kleuren in balans (harmonie) met elkaar zijn.

Volgens de kleurentheorie wordt er voor harmonieuze kleurencombinaties gebruik gemaakt van twee kleuren die op het kleurenwiel tegenover elkaar liggen, van drie kleuren die op dezelfde afstand van elkaar op het kleurenwiel voorkomen en een driehoek vormen of vier kleuren die een rechthoek vormen (dus eigenlijk twee keer twee kleuren die tegenover elkaar liggen).

Met het HP kleurenwiel kunnen we eenvoudig de juiste combinatie van kleuren bepalen.

Be Sociable, Share!