In Nederland heeft één op de vijf mensen klachten aan arm, nek en schouder. Een ergonomische inrichting van de werkplek en van randapparatuur (toetsenbord en muis) is belangrijk bij het voorkomen van deze klachten.

Stel je nu voor dat je bij die 10% van de bevolking hoort die linkshandig is. De muis werkt niet prettig en toetsenbord combinaties als ctrl+c en ctrl+v zijn een ware strijd. Als gevolg van deze slechte ergonomie heb je dus grotere kans op arm, nek en schouderklachten.

Gelukkig zijn er fabrikanten zoals Logitech en Microsoft die produkten ontwikkelen die geschikt zijn voor zowel links- als rechtshandigen. De Logitech® diNovo™ Cordless Desktop® is hier een mooi voorbeeld van..

Voor al die linkshandigen is het maar te hopen dat meer fabrikanten dit goede voorbeeld volgen.

A guide to left-handed computing

Be Sociable, Share!