Touchsense

Immersion heeft een deal gesloten met Volkswagen om hun Touchsense technologie in de bedieningspanelen van de autos te stoppen.

Het bediening van je auto-software via toetsenbord en muis is wat lastig vandaar dat dit voor dit soort toepassingen vaak gebruik wordt gemaakt van touchscreens. Het mooie van de Touchsense technologie is dat het visuele feedback geeft op de input van de gebruiker. Waardoor deze het gevoel heeft dat het systeem direct op zijn acties reageert, hetgeen erg belangrijk is voor een positieve gebruikerservaring.

Niet alleen Volkswagen, ook bedrijven als Siemens, Philips, Microsoft, Lockheed Martin, BMW, Apple, Logitech en nog een hele rits anderen maken inmiddels gebruik van deze techniek.

In de windows interface kennen we allemaal wel die grijze button die we ook écht indrukken als we er met de muis op klikken. Op websites worden deze buttons vaak aangepast aan de wensen van de designer waardoor dit voordeel verloren gaat. In navigatiemenus zien we ook zelden dat we een menu-item echt indrukken als ware het een knop. Eigenlijk gek want het komt de gebruikerservaring wel ten goede.

Bron: Volkswagen AG Licenses Immersion TouchSense® Technology

Be Sociable, Share!