Met ingang van vandaag wil ik graag een algeheel internetverbod instellen op de term bezig houden met en alle variaties die daar van af te leiden zijn.

Ik geef toe, het wordt dan wat moeilijk om te vertellen dat je vannacht ergens van wakker lag omdat het je zo bezighield. Maar geloof mij, het bespaart ons ook een hele hoop lelijke en lange zinnen.

Je zult zien dat je al snel 8 tot 10 woorden per zin bespaart als je gehoor geeft aan mijn oproep. Kom, ik geef een paar voorbeelden.

Brokerhof Web Marketing vertelt op de site www.bwm.nl wat over zichzelf. Brokerhof Web Marketing houdt zich bezig met het opzetten, realiseren, samenwerken en ondersteunen van allerlei internetinitiatieven. Dan begin ik nog niet over het feit dat samenwerken en van helemaal niet bij elkaar horen. Brokerhof Web Marketing bedenkt, realiseert en ondersteunt allerlei internetinitiatieven. Daar. 9 woorden om te zeggen wat je ook in 16 woorden kan zeggen.

Een assurantiekantoor legt uit wat ze doen op de site www.mabelispartners.nl; Mabelis & Partners bv is een assurantiekantoor die zich bezig houdt met het adviseren op het gebied van schade- en levensverzekeringen, hypotheken en pensioenen. 24 woorden In een volgende weblog wil ik het graag met jullie hebben over verwijswoorden. Wat Mabelis & Partners willen vertellen is dat ze advies geven over schade- en levensverzekeringen, hypotheken en pensioenen. Dat kan in 13 woorden, probeer maar es.

Nog één. Uitgeverij Gaycards is een uitgeverij die zich bezig houdt met het ontwerpen en op de markt brengen van o.a. wens- en trouwkaart voor gay’s en gay-stellen. (www.gaycards.nl) 26 woorden. Of. Uitgeverij Gaycards ontwerpt en verkoopt kaart voor gay’s en gay-stellen. 11 woorden. En volgens mij staat er precies hetzelfde. Uit wat voor kaarten gays kunnen kiezen, vertel je maar in de volgende zin.

Ik hou wel van kort en bondig en to-the-point. Zeg gewoon wat je bedoelt. Hopakee. Het leest makkelijker en je komt daadkrachtig over.

Het verbod op bezig houden met is zeker geen verbod op mooie volzinnen. Ik hou van mooie volzinnen. Maar alleen als ze mooi zijn.

Be Sociable, Share!