Jongeren die verslaafd zijn aan internet, voelen zich vaker neerslachtig dan leeftijdgenoten. Ook zou excessief surfen ten koste gaan van de prestaties op school. Verslaafde jongeren zitten gemiddeld 26 uur per week achter de computer.

Dat blijkt uit onderzoek van het IVO, een instituut dat verbanden tussen verslaving en leefwijzen onderzoekt. Voor het onderzoek ondervroeg het IVO 512 jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar over hun internetgebruik.

Van dwangmatig internetgedrag is sprake als internetten ten koste gaat van schoolresultaten of sociale contacten. Dwangmatig gedrag lijkt op het gedrag van een drugs- of alcoholverslaafde. Kinderen die dit gedrag vertonen zijn voortdurend bezig met het internet, zegt onderzoekster Regina van den Eijnden. Deze kinderen verliezen de aandacht voor al het andere in hun omgeving.

Ik vraag me dan af wat het is waar de jongeren aan verslaafd zijn? Is dat nieuwe kennis opdoen via Wikipedia, het onderhouden van hun hyves profiel?, msn-en of toch gamen?

Bron: Aan internet verslaafde jongeren vaker depressief

Be Sociable, Share!