In het televisieprogramma Zomergasten ontvangt presentator Joris Luyendijk bekende Nederlanders, waaronder deze zomer strafrechtadvocaat Bram Moszkowicz en tafeltennisster Bettine Vriesekoop. De gasten worden geinterviewd aan de hand van door henzelf gekozen beeldfragmenten. De gast stelt als het ware een televisie-avond samen.

Momenteel wordt er gebrainstormd over een nieuwe variant op dit concept, met als werktitel ‘Zomaargasten’. Het idee is hetzelfde; er wordt een avond samengesteld met beeldfragmenten. Echter, de samenstelling wordt nu gedaan door onbekende Nederlander en de fragmenten worden niet uitgezonden op televisie, maar op internet. “Liefhebbers kiezen hun favoriete fragmenten, leggen uit wat er zo bijzonder aan is of waarom het zo belangrijk is en kijken met anderen naar dat materiaal. TV kijken op internet wordt sociaal.”, aldus Erwin Blom, hoofd afdeling Digitaal VPRO, op zijn weblog.

De eerste proefaflevering staat gepland voor zondag 1 juli om 22:00 uur, om eens te kijken welke vorm goed werkt. De eerste ‘gast’ is Raimo van der Klein. Hoewel hij zelf gaat zoeken naar fragmenten, moedigt hij gebruikers aan ook op zoek te gaan naar materiaal. Dat is pas echt sociaal!

Bron: Checklist, het weblog van Erwin Blom

Be Sociable, Share!