Met websites is het net als met films; het moet wel ergens over gaan. Je blijft niet kijken naar een film als er geen verhaal in zit, ook al heeft je lievelingsacteur de hoofdrol. En het ontwerp van een site kan nog zo mooi zijn, de teksten moeten ook boeien.

Daar ga ik me mee bezig houden.
Vorige week ben ik begonnen als webredacteur (bij Concept7) en het is aan mij om de mooiste teksten te schrijven.

Teksten die foutloos en fantastisch zijn, die de aandacht trekken, boeien en aanzetten tot actie. Want dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait bij nagenoeg elke website. De bezoeker moet reageren; iets aanvragen, iets invullen, iets kopen.

Een mooie tekst heeft geen spelfouten en is vloeiend van stijl. Maar er is meer. Schrijven voor het web is schrijven voor een lezer die snel is afgeleid en met een klik op de muis is verdwenen.

Je moet op zoek naar woorden die de belangstelling wekken en nieuwsgierig maken.

Vind je die buiten de gebaande paden of daar waar velen je al voor gingen? Zoek je het in korte kreten of in informatieve volzinnen?

Eigenwijs als ik ben, heb ik daar wel een mening over en die ga ik met jullie delen. En ik ben minstens zo nieuwsgierig als eigenwijs, ik wil alles weten en alles leren. Veel lezen dus en luisteren naar wat anderen te zeggen -of schrijven- hebben.

Want het leukste van schrijven is dat je het nooit leert.

Be Sociable, Share!