Bijna 20 procent van de Europese consumenten neemt telecomdiensten in de vorm van een pakket, waarbij internet en vaste telefonie de meest gangbare combinatie is.

Na Denemarken en Estland staat Nederland binnen de EU op de derde plaats met de penetratie van telecombundels, die hier is opgelopen tot 32 procent.

Steeds meer huishoudens bellen mobiel. Het aandeel van huishoudens dat uitsluitend met GSM-toestellen belt is sinds 2005 toegenomen van 18 procent tot 22 procent.

In de nieuwe lidstaten ligt dat percentage significant hoger dan in de oudere EU-landen: 34 procent versus 20 procent. Nederland scoort hier met 7 procent opmerkelijk laag.

Gemiddeld beschikt bijna 30 procent thuis over een breedbandaansluiting op internet. Nederland is op dit punt koploper met een penetratie van 65 procent, gevolgd door Denemarken met 60 procent.

Ruim een kwart van de Europeanen zegt veel last te hebben van spam en computervirussen. Ons land staat hiermee op een weinig benijdenswaardige vijfde plaats: 38 procent van de Nederlandse consumenten heeft de laatste 12 maanden aanzienlijke problemen ondervonden door spam, virusaanvallen of spywarebesmettingen.

Bron: Een op zes Europeanen belt via internet

Be Sociable, Share!