Europeanen zijn gemiddeld 11 per week online. Een kwart van hen gebruikt tenminste eens per maand een social network-site als Hyves of MySpace. Dat blijkt uit onderzoek van The European Interactive Advertising Association (EIAA).

EIAA ondervroeg ruim 7.000 Europeanen naar hun internetgedrag. Uit het onderzoek bleek dat 45 procent van alle inwoners van Europa dagelijks online is.

Gemiddeld is de Europeaan wekelijks 11 uur en 20 minuten online, een toename van 11 procent ten opzichte van 2005. Gemeten naar aantal dagen in de week komt het er op neer dat de gemiddelde Europeaan 5,4 dagen per week online is.

23 procent van de Europeanen bezoekt ten minste eens per week een social network site, een percentage dat onder 16-24 jarigen 32 procent bedraagt. Daarmee is die leeftijdsgroep het actiefst op social networks. Internetforums zijn het populairst in Spanje en Duitsland, waar ze respectievelijk door 36 en 31 procent van de online populatie bezocht of gebruikt worden.

Online muziek downloaden wordt maandelijks gedaan door 31 procent van de Europeanen die online zijn. Volgens het onderzoek van EIAA blijkt bovendien dat maar liefst 15 procent reeds belt via internet, een toename van 50 procent ten opzichte van vorig jaar.

EIAA baseert zich op onderzoek in Groot Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Scandinavië. De cijfers zijn overigens niet direct te projecteren op de Nederlandse internetpopulatie. In zuidelijke landen als Spanje en Italië ligt het internetgebruik aanzienlijk onder het niveau van Noord-Europese landen.

Bron: Europeanen 11 uur per week online

Be Sociable, Share!