Microsoft heeft vandaag de eerste publieke bèta van Internet Explorer 7 vrijgegeven. Veel van de nieuwe features lijken te zijn geïnspireerd door alternatieve browsers: voorbeelden als tabbed browsing, RSS-integratie en ingebouwde zoekmogelijkheden worden vaak genoemd als redenen voor mensen om over te stappen naar Opera of Firefox, maar komen nu dus ook in Internet Explorer te zitten.

De inhaalslag strekt zich echter verder uit dan alleen gebruiksvriendelijkheid; de browser zou ook veiliger moeten zijn door filters tegen phishing en schadelijke ActiveX-controls, en de nieuwe versie moet zich bovendien beter aan de webstandaarden houden.

Hoewel lang niet iedereen ervan overtuigd is dat Internet Explorer 7 genoeg zal zijn om het langzaam maar onmiskenbaar dalende aandeel van Microsoft op de markt voor browers te stabiliseren, kan het in ieder geval positief genoemd worden dat het bedrijf zich voor het eerst in lange tijd weer serieus bereid toont om zich ervoor in te zetten, en daarbij ook de feedback van de gewone gebruiker wil overwegen.

Bron: Publieke testversie van Internet Explorer 7 beschikbaar

Be Sociable, Share!