De internetgebruiker waardeert Nederlandse websites gemiddeld met het rapportcijfer 6,9. Dit blijkt uit Visiscan onderzoek van Multiscope onder ruim 14.000 Nederlandse internetgebruikers.

Van de top 1.000 best bezochte websites scoren 31 websites een onvoldoende. Minder dan de helft (444) van de websites scoort een rapportcijfer van 7 of hoger.

Google blijkt met een 8,3 het hoogste rapportcijfer te scoren. Daarnaast bezet het bedrijf ook de tweede positie met Gmail. Ook Wikipedia scoort een rapportcijfer hoger dan een 8. Funda is de hoogst genoteerde website met een Nederlandse eigenaar. De Postbank en Rabobank doen in dit waarderingsonderzoek niets voor elkaar onder en scoren beiden een verdienstelijke 7,7.

Internetgebruikers blijken vooral website segmenten die een specifieke doelgroep aanspreken of relevant zijn in een bepaalde tijdsperiode hoger dan gemiddeld te waarderen.

Segmenten die een lage waardering krijgen hebben als overeenkomstigheid dat ze vaak te maken hebben met geld en seks. Daarnaast lijkt de internetgebruiker niet gecharmeerd van segmenten die een agressieve of intensieve marketing voeren. Opvallend is daarbij de onvoldoende die websites op het gebied van kredietverstrekking krijgen.

Bron: Magere 7 voor Nederlandse websites

Be Sociable, Share!