De internetdiensten van Nederlandse bedrijven zijn van matige kwaliteit en de afstemming met bestaande verkoopkanalen schiet te kort, vindt promovendus Luuk Simons.

Simons promoveert aan de TU Delft op zijn onderzoek naar de gecombineerde benadering van klanten langs traditionele weg en via webwinkels.

Hij concludeert dat deze formule bij de meeste Nederlandse bedrijven faalt. Het gaat ofwel mis voor de klant, ofwel voor het bedrijf. Het schort vaak aan de ‘backoffice’ die aanvragen en bestellingen die via internet binnenkomen moet afhandelen.

Simons stelt vast dat de kwaliteit van de online-activiteiten sinds het uiteenspatten van de internetzeepbel in 2001 weliswaar is verbeterd, maar bij minstens de helft van de Nederlandse bedrijven nog onvoldoende is. Bij middelgrote bedrijven gaat het relatief nog het best.

De oorzaak van de matige kwaliteit is dat internetdiensten vaak geïsoleerd worden ontwikkeld. Er is zelden coördinatie tussen de betrokken ICT-afdeling, marketing, klantenservice en communicatie.

Bron: Internetdiensten in Nederland van matige kwaliteit

Be Sociable, Share!