Dit jaar wordt voor de tweede keer een World Usability Day (wereldgebruiksvriendelijkheidsdag ) georganiseerd door de Usability Professionals Association (UPA). 14 november is de dag dat er wereldwijd lokale activiteiten plaats vinden die het belang van gebruiksvriendelijke technologie onder de aandacht brengen. De cruciale vraag voor deze dag is, hoe kunnen we onze technologie zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken.

36 Uur lang vinden er activiteiten plaats rondom gebruiksvriendelijkheid. De activiteiten beginnen in Australië en gaan dan via Azië, Europa naar San Francisco. In samenwerking met de plaatselijke afdelingen van UPA Belgie, Nederland en Luxemburg organiseert de Human Interface Group uit België een seminar in Mechelen. Diverse sprekers hebben het over het gebruiksvriendelijkheids-traject waar ze recentelijk bij betrokken waren.

Eén van de sprekers is Wim van Winghe van Microsoft. Hij zal in een sneak preview uitleggen hoe onderzoek onder Windowsgebruikers heeft geleid tot fundamentele ontwerpbeslissingen voor Windows Vista. Daarnaast zullen Johan Liebaert van Ardatis en Yvan Dierckxens van United Service Groups stilstaan bij het belang van echt bruikbare technologie. Zij laten zien hoe klanttevredenheid bij innoverende bedrijven kan stijgen door gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel te dragen.

Bron: Wereldgebruiksvriendelijkheidsdag 2006

Be Sociable, Share!